Підписання меморандуму про співробітництво

Кафедра ЕТС та ЕМ продовжує розширювати та зміцнювати співробітництво з провідними установами у сфері енергоефективності. Так, в останній день лютого було підписано Меморандум про співробітництво між Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України (Держенергоефективності) та Центральноукраїнським національним технічним університетом.

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України (Держенергоефективності) – центральний орган виконавчої влади, що відповідає за реалізацію цілісної та інтегрованої державної політики у сфері енергоефективності, енергозбереження та альтернативних видів палива в Україні. Підписантами меморандуму виступили: перший заступник Голови Держенергоефективності Марія МАЛАЯ та директор Департаменту стратегічного розвитку Олеся МІЩЕНКО. Представниками від ЦНТУ: ректор Володимир КРОПІВНИЙ, проректор з наукової роботи та міжнародних зв'язків Андрій ТИХИЙ, завідувач кафедри електротехнічних систем та енергетичного менеджменту Петро ПЛЄШКОВ та гарант освітньо-професійної програми «Енергетичний менеджмент» Катерина ПЕТРОВА.









Метою підписання Меморандуму є розвиток співробітництва між Держенергоефективності та Центральноукраїнським національним технічним університетом щодо підвищення науково-освітнього потенціалу для потреб енергоефективності та сталого розвитку України, реалізації енергоефективних проєктів і заходів у рамках співробітництва, ефективного використання та розвитку освітнього, наукового та технічного потенціалів Сторін.

Сторони домовились про співробітництво на основі принципів зацікавленості та партнерства, які сприятимуть забезпеченню підвищення енергоефективності та розвитку альтернативної енергетики України, відповідність їх технічного рівня світовим стандартам, виконанню міжнародних зобов’язань України у сферах енергоефективності та альтернативної енергетики, що є необхідною умовою економічного та соціального розвитку держави.

Також на зустрічі спільно з партнерами було розроблено та опрацьовано ідеї для майбутніх проєктів в освітній та науковій сферах, зокрема в рамках реалізації освітнього процесу за спеціальністю 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».

У результаті співробітництва за цим Меморандумом Сторони очікують такі результати:
  • запровадження нових проєктів у сфері енергоефективності та розвитку альтернативної енергетики з подальшим залученням стейкхолдерів;
  • покращення інвестиційної привабливості заходів та проєктів з енергоефективності та розвитку альтернативної енергетики;
  • покращення якості підготовки співробітників обох Сторін, що супроводжують відповідні проєкти та заходи з енергоефективності та розвитку альтернативної енергетики;
  • підвищення рівня якості освітнього процесу, науково-технічної бази та досліджень обох Сторін;
  • популяризація освітньо-професійних та освітньо-наукових програм за спеціальностями у сфері енергоефективності.
© 2024 CUNTU