Захисти кваліфікаційних робіт

З 9 по 25 січня 2024 року на кафедрі електротехнічних систем та енергетичного менеджменту відбулися захисти кваліфікаційних робіт за другим (магістерським) рівнем вищої освіти за спеціальністю 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» (освітньо-професійні програми «Електротехнічні системи електроспоживання» та «Енергетичний менеджмент») здобувачів вищої освіти денної та заочної форм навчання.



Цьогоріч екзаменаційну комісію очолив Сергій ОСАДЧИЙ – д.т.н., проф., професор кафедри КПСАД та ПЛП Льотної академії Національного авіаційного університету. До складу комісії входили: завідувач кафедри ЕТС та ЕМ, професор Петро Плєшков, доценти – Андрій Котиш, Василь Зінзура, Іван Савеленко, Олександр Сіріков та Наталія Гарасьова.

Здобувачі вищої освіти: Лекарь Марина, Жупаненко Володимир, Жабко Сергій, Довжук Валерія, Нетюхайло Денис та Слюта Дмитро отримали дипломи з відзнакою.
Кваліфікаційні роботи здобувачів: Козаченко Сергія «Удосконалення енергетичних режимів роботи кондитерських печей», Філіпова Віталія «Удосконалення використання альтернативних видів палива в печах хлібопекарських і кондитерських підприємств», Швець Лінури «Підвищення енергоефективності роботи насосної станції стоків комбінату «Ятрань» на основі комплексного енергетичного аудиту», Слюти Дмитра «Аналіз процесів енергоспоживання та розроблення заходів з підвищення рівня енергетичної ефективності в обласній бібліотеці» та Лук'яненка Сергія «Підвищення ефективності теплопостачання адміністративного корпусу комбінату "Ятрань" з дослідженням системи автоматичного керування температурним режимом» рекомендовані до впровадження на підприємствах.

У кваліфікаційних роботах розглядались актуальні питання підвищення енергоефективності та надійності системи енергопостачання, насосних станцій, систем освітлення, мінімізації втрат електроенергії в розподільчих мережах, впровадження розосереджених джерел генерації, сонячних та вітрових електростанцій, моніторингу пропускної здатності повітряних ліній та процесів ожеледоутворення, методів прогнозування та діагностики, застосування сучасних методик комп'ютерного моделювання систем. Значна увага спрямована на дослідження систем енергоменеджменту промислових підприємств, підвищенню рівня їх енергетичної ефективності, функціонуванню автоматизованих систем обліку електроенергії, впровадженню альтернативних, відновлювальних джерел живлення.

Відзначено 65 кваліфікаційних робіт, що мають наукову та практичну цінність.

Колектив кафедри ЕТС та ЕМ щиро вітає здобувачів з успішним захистом кваліфікаційних робіт та бажає їм успіхів у подальшій трудовій діяльності!
© 2024 CUNTU