Ексурсія на Кіровоградську ТЕЦ

26 травня 2023 року здобувачі вищої освіти спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» та викладачі кафедри «ЕТС та ЕМ» Катерина ПЕТРОВА та Іван САВЕЛЕНКО здійснили тематичну екскурсійну поїздку на Кіровоградську ТЕЦ.

Під час екскурсії майбутні енергетики збагатили свій практичний професійний досвід та мали можливість познайомитися з енергетичним виробництвом та виробничими потужностями ТЕЦ.

Начальник електротехнічного цеху Сергій ТОВСТЮК та головний енергетик ТЕЦ Віктор МІНЧЕНКО ознайомили здобувачів вищої освіти з історією створення, основними характеристиками теплоелектроцентралі, детально розповіли про технологію виробництва та забезпечення теплом промислових підприємств, житлових та адміністративних будівель м. Кропивницького з одночасним постачанням електроенергії в енергосистему України.


Так, здобувачі вищої освіти дізнались, що сумарна встановлена електрична потужність турбоагрегатів ТЕЦ складає 15 МВт, сумарна теплова потужність енергетичних котлів - 140 Гкал/год (200 т/год), водогрійних котлів - 100 Гкал/год. Сумарна потужність трансформаторів зв'язку з енергосистемою - 20000 кВА. Основне паливо - природний газ, резервне паливо - мазут.

До основного обладнання ТЕЦ належать:

  • котлоагрегати ГМ-50-1 та ТП-35/50 відповідно з максимальною паровою продуктивністю по 50 т/год кожен;
  • турбоагрегати: ПР-6 35/10/1,2 з генератором Т-2-6-2 номінальною потужністю 6 МВт з протитиском та регульованим відбором пари о АТ-6 в кількості двох штук з генераторами Т-2-6-2 номінальною потужністю 4,5 МВт кожен з двома регульованими (виробничий та теплофікаційний) та двома нерегульованими (ПВД та ПНД) відборами пари.






Варто наголосити, що це планова екскурсія для здобувачі вищої освіти та викладачів кафедри «ЕТС та ЕМ». Так, щорічно з метою покращення засвоєння теоретичних знань із фахових дисциплін здобувачі вищої освіти спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» відвідують об’єкти електроенергетичної галузі.

Колектив кафедри щиро вдячний керівництву Кіровоградської ТЕЦ та безпосередньо нашим випускникам - головному енергетику Віктору МІНЧЕНКУ та начальнику електротехнічного цеху Сергію ТОВСТЮКУ за співпрацю!
© 2024 CUNTU