Захисти магістерських робіт

З 12 по 19 грудня 2022 року на кафедрі електротехнічних систем та енергетичного менеджменту відбулися захисти кваліфікаційних робіт за другим (магістерським) рівнем вищої освіти за спеціальністю 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» (освітньо-професійні програми «Електротехнічні системи електроспоживання» та «Енергетичний менеджмент»).

До складу Екзаменаційної комісії, яку очолив цьогоріч д.т.н., професор кафедри КПСАД та ПЛП Льотної академії Національного авіаційного університету Сергій Осадчий, увійшли: к.т.н., професор, зав. кафедри ЕТС та ЕМ Петро Плєшков, д.т.н., професор, професор кафедри ЕТС та ЕМ Василь Клименко (ОПП Енергетичний менеджмент), к.т.н., професор, професор кафедри ЕТС та ЕМ Сергій Серебренніков (ОПП Електротехнічні системи електроспоживання), к.т.н., доцент, доцент кафедри ЕТС та ЕМ Андрій Котиш, к.т.н., доцент, доцент кафедри ЕТС та ЕМ Василь Зінзура, к.т.н., доцент, доцент кафедри ЕТС та ЕМ, викладач з охорони праці Іван Савеленко. Секретар Екзаменаційної комісії: к.т.н., доцент, доцент кафедри ЕТС та ЕМ Наталія Гарасьова.

Подані до захисту кваліфікаційні роботи відповідають сучасним вимогам та виконані відповідно до Положення про кваліфікаційну роботу за другим (магістерським) рівнем вищої освіти для присудження ступеня вищої освіти «магістр» за спеціальністю 141 “Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка”.

Кваліфікаційні роботи захищалися зі спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» освітньо-професійної програми «Електротехнічні системи електроспоживання» та «Енергетичний менеджмент» здобувачами вищої освіти денної та заочної форм навчання.

У кваліфікаційних роботах розглядались актуальні питання підвищення ефективності та надійності системи енергопостачання, енергоресурсозбереження, впровадженням відновлювальних джерел енергії, методів прогнозування та діагностики, застосовуються сучасні методики комп'ютерного моделювання систем, особливості функціонування автоматизованих систем обліку електроенергії, дослідження енергоефективності технологічного застосування газогідратів.

Здобувачі вищої освіти Олександр Коптєв, Денис Леонтьєв та Вадим Воробей отримали дипломи з відзнакою та направлення до аспірантури.

Найвищі бали отримали наступні здобувачі: О. Іванов «Дослідження умов та шляхів підвищення ефективності функціонування роздрібного ринку електроенергії та управління попитом на енергію на засадах маркетингу», В. Воробей «Дослідження енергоефективності схемно-конструктивних рішень технологічного застосування газогідратів», О.Коптєв «Дослідження режимів роботи систем електропостачання з сонячними електростанціями», Е. Атакова «Дослідження впливу термомодернізації будівель на їх клас енергетичної ефективності», М. Слободян «Моніторинг стану проводів повітряної лінії електропередачі за допомогою безпілотника».

Магістерські роботи здобувачів О. Коптєва «Дослідження режимів роботи систем електропостачання з сонячними електростанціями» та С. Колгіна «Підвищення ефективності енергопостачання свинокомплексу шляхом застосування когенераційної технології» рекомендовані до впровадження на підприємствах.

За результатами роботи екзаменаційної комісії ступінь магістра з електротехнічних систем електроспоживання присуджено 37-м здобувачам вищої освіти денної та заочної форм навчання.

© 2024 CUNTU