Члени Атестаційної комісії ЦНТУ в черговий раз підтвердили високу кваліфікацію в галузі енергоефективності та енергетичного аудиту

14.07.2023 року голова Атестаційної комісії з питань професійної атестації осіб, які мають намір провадити діяльність із сертифікації енергетичної ефективності та обстеження інженерних систем, що діє на базі ЦНТУ, Петро ПЛЄШКОВ, секретар Катерина ПЕТРОВА і члени комісії Сергій СЕРЕБРЕННІКОВ та Іван САВЕЛЕНКО успішно пройшли чергову кваліфікаційну атестацію в Придніпровській державній академії будівництва та архітектури (м. Дніпро).





Наші колеги виконують енергетичні обстеження на постійній основі з 2001 року у складі спеціалізованої групи енергодосліджень та енергозбереження державних закладів освіти Кіровоградської області та Центру енергозбереження, енергоменеджменту і консалтингу ЦНТУ. Вперше ЦНТУ отримав свідоцтво на право проведення ліцензованих енергетичних аудитів від Держкоменергоефективності у 2014 році, з 2018 року - включений до Національної бази постачальників послуг енергоаудиту, енергетичного менеджменту, ЕСКО.

Після зміни законодавства у 2018 році колектив спеціалізованої групи енергодосліджень та енергозбереження отримав персональні кваліфікаційні атестати на право провадити діяльність із сертифікації енергетичної ефективності та обстеження інженерних систем, склавши відповідні іспити на базі Черкаського державного технологічного університету, створено постійно діючу комісію для професійної атестацію осіб, які мають намір провадити діяльність із сертифікації енергетичної ефективності та обстеження інженерних систем.

Відповідно до положень статті 9 Закону України «Про енергетичну ефективність будівель» термін дії сертифіката енергоаудитора будівель становить п’ять років. Тож, оскільки 5 років з попередньої атестації вже пройшло, члени Атестаційної комісії ЦНТУ склали відповідні кваліфікаційні іспити та вкотре підтвердили високу кваліфікацію в галузі енергоефективності та енергетичного аудиту.

Бажаємо нашим колегам подальших успіхів у діяльності з реалізації державних та регіональних програм з енергозбереження та енергоефективності!
© 2024 CUNTU