Зустрічі здобувачів вищої освіти з гарантами освітніх програм «Електротехнічні системи електроспоживання» та «Енергетичний менеджмент» другого (магістерського) рівня вищої освіти

18-19 жовтня 2022 року на кафедрі електротехнічних систем та енергетичного менеджменту відбулися традиційні зустрічі здобувачів вищої освіти з гарантами освітньо-професійних програм «Електротехнічні системи електроспоживання» та «Енергетичний менеджмент» другого рівня вищої освіти. Гарант освітньої програми «Електротехнічні системи електроспоживання» – канд. техн. наук, професор, завідувач кафедри ЕТС та ЕМ Петро ПЛЄШКОВ ознайомив здобувачів з метою та ключовими положеннями освітньої програми, велику увагу приділивши висвітленню її унікальності, переліку майбутніх обов’язкових і вибіркових компонент. Пояснив як в ЦНТУ реалізується принцип студентоцентрованості. Акцентував увагу на необхідності формування у майбутнього фахівця не лише професійних компетентностей, а й соціальних навичок («soft skills»). Детально зупинився на програмах академічної мобільності, які діють в університеті. Пояснив можливості перезарахування отриманих шляхом неформальної освіти результатів навчання.



Гарант освітньої програми «Енергетичний менеджмент» – канд. техн. наук, доцент кафедри ЕТС та ЕМ Катерина ПЕТРОВА ознайомила здобувачів з основними положеннями освітньої програми, особливу увагу приділила особливостям ОПП. Наголосила, на необхідності та доречності залучення здобувачів як повноцінних партнерів до процесу забезпечення якості вищої освіти.

Катерина Григорівна нагадала здобувачам алгоритм реалізації індивідуальної траєкторії навчання за рахунок вибіркових компонент освітньої програми. Показала, як за допомогою офіційних сайтів ЦНТУ та кафедри електротехнічних систем та енергетичного менеджменту моніторити актуальну інформацію. Гарант детально розповіла про можливості участі в університетських програмах академічної мобільності та міжнародних проєктах, зокрема щодо можливостей участі у американсько-українському проєкті із продуктової інженерії «Hardware Product Engineering». Катерина Григорівна додатково наголосила на можливостях перезарахування результатів навчання, отриманих шляхом неформальної освіти.



На зустрічах значна увага була присвячена створенню сприятливого, комфортного освітнього середовища, зокрема запобіганню булінгу, вирішенню конфліктних ситуацій, правилам поведінки в ЦНТУ тощо.



Також, гаранти освітніх програм ознайомили здобувачів із політикою академічної доброчесності та наголосили на необхідності дотримання її принципів усіма учасниками освітнього процесу.

Крім того, гаранти запросили активно долучатися здобувачів вищої освіти до формування освітніх компонент вільного вибору, а також до опитування щодо якості освітньої програми.
© 2024 CUNTU