Зустрічі здобувачів вищої освіти з гарантами освітніх програм та викладачами

5 вересня 2023 року на кафедрі електротехнічних систем та енергетичного менеджменту відбулися традиційні зустрічі здобувачів вищої освіти з гарантами освітньо-професійних програм другого (магістерського) рівня вищої освіти, а також з викладачами вибіркових дисциплін. Такі зустрічі на початку навчального року завжди допомагають магістрам-першачкам зорієнтуватись та швидше адаптуватись до темпів начального процесу. На зустрічі гарант освітньої програми «Енергетичний менеджмент» – канд. техн. наук, доцент кафедри ЕТС та ЕМ Катерина ПЕТРОВА ознайомила здобувачів з основними положеннями та особливостями освітньої програми, алгоритмом реалізації індивідуальної траєкторії навчання за рахунок можливості вибору окремих компонентів освітньої програми.




Гарант акцентувала увагу на правах та обов’язках здобувачів, правилах поведінки в ЦНТУ, на створенні комфортного освітнього середовища, механізмах вирішення конфліктних ситуацій тощо. Пояснила, які ресурси та підтримку надає ЦНТУ здобувачам, включаючи бібліотечні ресурси, можливості участі в університетських програмах академічної мобільності та міжнародних проєктах, науково-дослідній роботі. Показала, як за допомогою офіційних сайтів ЦНТУ та кафедри ЕТС та ЕМ відслідковувати актуальну інформацію. Наголосила, що для здобувачів на офіційному сайті кафедри працює сторінка «Здобувачу освіти», що містить важливу та корисну інформацію для здобувачів. Цікавим нововведенням минулого року є «порадник здобувача». Наприкінці зустрічі, Катерина Григорівна поділилась інформацією про досягнення випускників програми, зокрема, їх кар'єрними успіхами та дослідницькими внесками; а також надала можливість здобувачам висловити свої питання та зауваження щодо програми.




До зустрічі долучився й представник деканату факультету будівництва та транспорту – заступник декана з навчально-організаційної роботи канд. техн. наук, доцент кафедри ЕТС та ЕМ Валентин Солдатенко, який надав здобувачам інформацію щодо механізму вибору освітніх компонентів, форму та терміни подачі відповідних заяв. Також поінформував де і як ознайомитись з повним каталогом та силабусами вибіркових дисциплін.




Додатково викладачі кафедри ЕТС та ЕМ, що викладають вибіркові дисципліни , коротко розповіли про особливості кожної з дисциплін та набір навичок і знань, які здобувачі можуть отримати в результаті їх вивчення, а також про переваги вибору певного освітнього компонента.




Колектив кафедри «ЕТС та ЕМ» бажає магістрам-першокурсникам сили й наснаги успішно опанувати освітні компоненти програми, набути цінних для майбутньої професійної діяльності вмінь та компетентностей, отримати диплом магістра та реалізувати свій потенціал у професійній діяльності!
© 2024 CUNTU