Команда ЦНТУ виборола перемогу в хакатоні стартапів «Hardware Engineering Hackathon»

Хакатон відбувся 28-30 липня в Києві. Участь в ньому приймали вісім команд від п’яти університетів України (Національного університету «Запорізька політехніка», Державного університету «Житомирська політехніка», Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», Донецького національного технічного університету та Центральноукраїнського національного технічного університету). Команди від університетів складалися з викладачів, здобувачів вищої освіти та аспірантів зі спеціальностей 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» і 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології». Кафедру електротехнічних систем та енергетичного менеджменту представляли випускник Олександр Шепель та доцент кафедри Олександр Сіріков.

Команда (Олександр Шепель, Олександр Майданик, Іван Рибак, Анатолій Мацуй, Олександр Сіріков) представила на хакатоні пристрій для виявлення місця пошкодження мереж електроенергетики «Faults Detection».



Технологічний партнер хакатону — VD MAIS. Він втілився в межах ініціативи YEP «Підприємницький університет», що реалізується спільно з Міністерство цифрової трансформації України, Офіс з розвитку підприємництва та експорту, національним проєктом Дія.Бізнес, Міністерство освіти і науки України, Міністерство молоді та спорту України, Ukrainian Startup Fund, Genesis за підтримки Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Одноголосним рішенням членів журі команді від ЦНТУ «Faults Detection» присуджене перше місце.



Крім того, участь у проєкті взяли викладачі кафедри «ЕТС та ЕМ» - доценти Валентин Солдатенко і Олександр Козловський, а також здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти: Валерій Щєпін та Євгеній Мішін (гр. ЕЕ-21), Іван Білоконь та Олександр Кукуленко (гр. ЕЕ-20), Кузьма Мороз (гр. ЕНМ-19), Надія Щукіна (гр. ЕЕ-19), Стівен Нгепі (гр. ЕЕ-20-3СК) та другого (магістерського) рівня вищої освіти: Олексій Сагайдак, Володимир Жупаненко, Марина Лекарь і Олександр Осіпов (гр. ЕЕ-22М); Денис Нетюхайло, Максим Федоров і Віталій Філіпов (гр. ЕНМ-22М).




Тож, ВІТАЄМО переможців хакатону!!! Бажаємо успіхів на наступному етапі, що відбудеться на технологічній конференції NORDEEP DEEP TECH SUMMIT у Фінляндії (Еспоо, 11-12 жовтня). Від України це буде перша делегація на NORDEEP!
© 2024 CUNTU